Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ OASIS FÓRUM :: SK & CZ
All about Oasis and the others ...

AKO SOM POCHOPILA SILU BRITPOPU
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> O všetkom možnom ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Franz

Založený: 01.04.2005

PríspevokZaslal: Pi Dec 08, 2006 2:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

ked uz hovorime o tom slove britpop, co vsetko vy do tej "skatule" zaradujete? Celu britsku a britsky znejucu gitarovu scenu, alebo iba hudbu v style rokov 93-97, alebo nieco ine?

Ja rozlisujem 2 britpopy:
1, v sirsom ponimani je to cela britska gitarova, aj gitarovo-elektronicka scena (aby tam patril aj Radiohead Smile ) + kapely mimo UK o ktorych som si povodne myslel ze odtial su (Killers, Mando Diao, Hives...)

2, v uzsom ponimani je to tych par velkych albumov z polovice 90's. cize vlastne davna minulost z ktorej sucasna UK scena vychadza.

to co nasledovalo neskor, to uz skatulkujem ako postbritpop (Travis, Coldplay, Stereophonics...)

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
blurfan

Založený: 16.10.2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 08, 2006 5:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Franz Napísal:
ked uz hovorime o tom slove britpop, co vsetko vy do tej "skatule" zaradujete? Celu britsku a britsky znejucu gitarovu scenu, alebo iba hudbu v style rokov 93-97, alebo nieco ine?

Ja rozlisujem 2 britpopy:
1, v sirsom ponimani je to cela britska gitarova, aj gitarovo-elektronicka scena (aby tam patril aj Radiohead Smile ) + kapely mimo UK o ktorych som si povodne myslel ze odtial su (Killers, Mando Diao, Hives...)

2, v uzsom ponimani je to tych par velkych albumov z polovice 90's. cize vlastne davna minulost z ktorej sucasna UK scena vychadza.

to co nasledovalo neskor, to uz skatulkujem ako postbritpop (Travis, Coldplay, Stereophonics...)

No ja sa priklanam k moznosti c.2..a podla mna uz britpop ako taky ani neexistuje..iba historia...nic nowe prawe britpopowe som uz rjadne dlho nepocul.....radiohead do britpopu myslim nepatri......oasis,blur,suede,pulp,elastica to boli myslim ze tazne kone tohto zanru Smile...killers,hives a podobne to uz asi s britpopom nema nic spolocne Rolling Eyes

http://www.myspace.com/vevericjak

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
admin

Založený: 07.01.2005

PríspevokZaslal: Ut Dec 12, 2006 9:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

U mna to vypuklo cca august 1996, ked vysiel singel Don't Look Back In Anger, na MTV som zastihol Knebworth a v mediach sa dennodenne hovorilo o prerusenom americkom turne a unikatnom mtv unplugged.

Postupne som sa dostal k desiatkam dalsich kapiel, Blur, Pulp, Suede, Supergrass, Manics, ... a asi tri roky som kazdy tyzden cez kablovku pocuval BBC Radio 1 program DJ Steve Lamacq. Nahraval som koncerty ako divy, kazdy pondelok pre mna neskutocne exkluzivne koncerty !!! Rolling Eyes

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail ICQ
Dovsed

Založený: 27.06.2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 15, 2006 6:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

no tak ako to vnimam ja?
podla mna Brit pop uz nie je to co za mladych cias Oasis a Blur a im podobnych...teraz ked to pocuvam tak to je take posrano popove cize Franz to vystihol s tou moznostou cislo 2...The Koks, Keane a teraz ma toho moc nenapadne...ale chyba tam Noelova gitara, ziadny odvaz len jedno tempo a to sa mi nejako nepaci a preto pocuvam furt Oasis!!!
a urcite to ma aj co to do obliekania!no nevidel som nejakeho cloveka co pocuva britpop aby nechodil dobre nahodeny Very Happy .vidim na sebe Cool Very Happy .
ale ako povedal velikan a najlepsi pesnickar na svete a ako to zaspieval spevak s uzasne rockovym hlasom:I need to be myself, I can`t be no one else Cool
inak kamika vidis a co sa stalo s tvojho brata!celkom mu to ide

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
bajla

Založený: 28.11.2005

PríspevokZaslal: Pi Dec 15, 2006 10:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Dovsed Napísal:
no tak ako to vnimam ja?
a urcite to ma aj co to do obliekania!no nevidel som nejakeho cloveka co pocuva britpop aby nechodil dobre nahodeny Very Happy .vidim na sebe Cool Very Happy .

tak toto si posral laco, ved ty chodis vyobliekany ako Sean Paul(citaj šón pól) a to uz britpop asi nebude, ze? Razz

U mna sa sila britpopu chronologicky vyvinula asi takto: Take That
Matchbox20
Rem
Oasis
zbytok britpopu
a znova oasis
. A som tomu rad, ze som to co som..Ze som to co pocuvam..Asi normalny chlapik. Neuznavam ked sa niekto musi silou mocou niekde zaradit, do nejakeho stylu, alebo "hudobneho geta"...ja sa sice mozno tiez obliekam mozno podobne ako oni, ale to je skor asi vec vkusu...Ale isty vplyv zanechalo na mna Britpop..to ze pocuvam dobre melodicke a vesele pesnicky....tym padom robi zo mna lepsieho cloveka...Som rad ze nepocuvam dajaky hip hop,v ktorom su nasilnicke texty, a cela hudba je akasi agresivna......To by som asi teraz chodieval po meste ako debilek, so siltovkou nakrivo a trickami XXXL pozicancyh z otcovej skrine Very Happy Very Happy Very Happy
Britpop, jednoznacne, a tyka sa to sirokeho okruhu takychto kapiel, mi permanentne zdvihaju naladu...to je u mna ta sila britpopu Idea

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu ICQ
Gnarls

Založený: 05.04.2007

PríspevokZaslal: Ne Apr 29, 2007 5:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

U mna to zacalo Oasis ked som mal 13 rokov. Zo zaciatku sa to nedalo pocuvat aspon u mna to tak bolo ( pretoze skladba D'you Know What I Mean?
z albumu Be here now sa zo zaciatku nedala pocuvat ) - ani neviem preco ale stale som si ich pustal dokola a strasne sa mi to zapacilo. Uz sa toho neviem zbavit a vlastne ani nechcem. Laughing

Potom prisla na rad kapela Pulp.
Zistil som ze spolu s kapelami ako Radiohead, Blur či Pulp tvorili v 90. rokoch 20. storočia tzv. britpop.
No a postupne prichadzali The Verve, Coldplay, The Hives ...... atd.

A som prekvapený ze je tu spomenuta kapela Pulp. Aj ked sa o nej nediskutuje aspon ju niekto spomenul.

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> O všetkom možnom ... Časy uvádzané v GMT
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: