|
|
OASIS FÓRUM :: SK & CZ All about Oasis and the others ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Franz
Založený: 01.04.2005 Príspevky: 403 Bydlisko: Sydney |
Zaslal: Pi Dec 08, 2006 2:41 pm Predmet: |
|
|
ked uz hovorime o tom slove britpop, co vsetko vy do tej "skatule" zaradujete? Celu britsku a britsky znejucu gitarovu scenu, alebo iba hudbu v style rokov 93-97, alebo nieco ine?
Ja rozlisujem 2 britpopy:
1, v sirsom ponimani je to cela britska gitarova, aj gitarovo-elektronicka scena (aby tam patril aj Radiohead ) + kapely mimo UK o ktorych som si povodne myslel ze odtial su (Killers, Mando Diao, Hives...)
2, v uzsom ponimani je to tych par velkych albumov z polovice 90's. cize vlastne davna minulost z ktorej sucasna UK scena vychadza.
to co nasledovalo neskor, to uz skatulkujem ako postbritpop (Travis, Coldplay, Stereophonics...) _________________ Find me and follow me... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blurfan
Založený: 16.10.2006 Príspevky: 180 Bydlisko: TT & UK |
Zaslal: Pi Dec 08, 2006 5:26 pm Predmet: |
|
|
Franz Napísal: |
ked uz hovorime o tom slove britpop, co vsetko vy do tej "skatule" zaradujete? Celu britsku a britsky znejucu gitarovu scenu, alebo iba hudbu v style rokov 93-97, alebo nieco ine?
Ja rozlisujem 2 britpopy:
1, v sirsom ponimani je to cela britska gitarova, aj gitarovo-elektronicka scena (aby tam patril aj Radiohead ) + kapely mimo UK o ktorych som si povodne myslel ze odtial su (Killers, Mando Diao, Hives...)
2, v uzsom ponimani je to tych par velkych albumov z polovice 90's. cize vlastne davna minulost z ktorej sucasna UK scena vychadza.
to co nasledovalo neskor, to uz skatulkujem ako postbritpop (Travis, Coldplay, Stereophonics...) |
No ja sa priklanam k moznosti c.2..a podla mna uz britpop ako taky ani neexistuje..iba historia...nic nowe prawe britpopowe som uz rjadne dlho nepocul.....radiohead do britpopu myslim nepatri......oasis,blur,suede,pulp,elastica to boli myslim ze tazne kone tohto zanru ...killers,hives a podobne to uz asi s britpopom nema nic spolocne _________________
http://www.myspace.com/vevericjak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Založený: 07.01.2005 Príspevky: 280 Bydlisko: Presov, Slovensko |
Zaslal: Ut Dec 12, 2006 9:55 am Predmet: |
|
|
U mna to vypuklo cca august 1996, ked vysiel singel Don't Look Back In Anger, na MTV som zastihol Knebworth a v mediach sa dennodenne hovorilo o prerusenom americkom turne a unikatnom mtv unplugged.
Postupne som sa dostal k desiatkam dalsich kapiel, Blur, Pulp, Suede, Supergrass, Manics, ... a asi tri roky som kazdy tyzden cez kablovku pocuval BBC Radio 1 program DJ Steve Lamacq. Nahraval som koncerty ako divy, kazdy pondelok pre mna neskutocne exkluzivne koncerty !!! _________________ "Will those feet in modern times, walk on soles that are made in China?" ... The Verve
http://madforit.sk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dovsed
Založený: 27.06.2006 Príspevky: 417
|
Zaslal: Pi Dec 15, 2006 6:09 pm Predmet: |
|
|
no tak ako to vnimam ja?
podla mna Brit pop uz nie je to co za mladych cias Oasis a Blur a im podobnych...teraz ked to pocuvam tak to je take posrano popove cize Franz to vystihol s tou moznostou cislo 2...The Koks, Keane a teraz ma toho moc nenapadne...ale chyba tam Noelova gitara, ziadny odvaz len jedno tempo a to sa mi nejako nepaci a preto pocuvam furt Oasis!!!
a urcite to ma aj co to do obliekania!no nevidel som nejakeho cloveka co pocuva britpop aby nechodil dobre nahodeny .vidim na sebe .
ale ako povedal velikan a najlepsi pesnickar na svete a ako to zaspieval spevak s uzasne rockovym hlasom:I need to be myself, I can`t be no one else
inak kamika vidis a co sa stalo s tvojho brata!celkom mu to ide |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bajla
Založený: 28.11.2005 Príspevky: 211 Bydlisko: puchov |
Zaslal: Pi Dec 15, 2006 10:20 pm Predmet: |
|
|
Dovsed Napísal: |
no tak ako to vnimam ja?
a urcite to ma aj co to do obliekania!no nevidel som nejakeho cloveka co pocuva britpop aby nechodil dobre nahodeny .vidim na sebe .
|
tak toto si posral laco, ved ty chodis vyobliekany ako Sean Paul(citaj šón pól) a to uz britpop asi nebude, ze?
U mna sa sila britpopu chronologicky vyvinula asi takto: Take That
Matchbox20
Rem
Oasis
zbytok britpopu
a znova oasis
. A som tomu rad, ze som to co som..Ze som to co pocuvam..Asi normalny chlapik. Neuznavam ked sa niekto musi silou mocou niekde zaradit, do nejakeho stylu, alebo "hudobneho geta"...ja sa sice mozno tiez obliekam mozno podobne ako oni, ale to je skor asi vec vkusu...Ale isty vplyv zanechalo na mna Britpop..to ze pocuvam dobre melodicke a vesele pesnicky....tym padom robi zo mna lepsieho cloveka...Som rad ze nepocuvam dajaky hip hop,v ktorom su nasilnicke texty, a cela hudba je akasi agresivna......To by som asi teraz chodieval po meste ako debilek, so siltovkou nakrivo a trickami XXXL pozicancyh z otcovej skrine
Britpop, jednoznacne, a tyka sa to sirokeho okruhu takychto kapiel, mi permanentne zdvihaju naladu...to je u mna ta sila britpopu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Založený: 05.04.2007 Príspevky: 405 Bydlisko: Prešov, Bratislava |
Zaslal: Ne Apr 29, 2007 5:00 pm Predmet: |
|
|
U mna to zacalo Oasis ked som mal 13 rokov. Zo zaciatku sa to nedalo pocuvat aspon u mna to tak bolo ( pretoze skladba D'you Know What I Mean?
z albumu Be here now sa zo zaciatku nedala pocuvat ) - ani neviem preco ale stale som si ich pustal dokola a strasne sa mi to zapacilo. Uz sa toho neviem zbavit a vlastne ani nechcem.
Potom prisla na rad kapela Pulp.
Zistil som ze spolu s kapelami ako Radiohead, Blur či Pulp tvorili v 90. rokoch 20. storočia tzv. britpop.
No a postupne prichadzali The Verve, Coldplay, The Hives ...... atd.
A som prekvapený ze je tu spomenuta kapela Pulp. Aj ked sa o nej nediskutuje aspon ju niekto spomenul. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|
|
|