|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adam
Založený: 13.09.2006 Príspevky: 533 Bydlisko: Ostrava City |
Zaslal: Pi Apr 27, 2007 10:36 am Predmet: Jak dlouho vydrží vypálený záznam na DVD??? |
|
|
Čau,
známý mi říkal, že záznam na vypáleném DVD se může po 4 letech ztratit, že média moc dlouho nevydrží. Máte s tím nějaké zkušenosti? Používám DVD+R Philips a zatím všechny fungujou, ale děsím se dne, kdy něco raritního strčím do přehrávače a bude se to sekat nebo to nebude hrát vůbec.... _________________ http://oasisband.sweb.cz/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BetterMan
Založený: 10.02.2005 Príspevky: 1075
|
Zaslal: Pi Apr 27, 2007 1:57 pm Predmet: |
|
|
Nieco podobne som pocul aj ja...ale este sa mi to nestalo...skus nejaky externy disk...az take nieco existuje....ja sa moc v pc nevyznam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Založený: 05.04.2007 Príspevky: 405 Bydlisko: Prešov, Bratislava |
Zaslal: Pi Apr 27, 2007 8:26 pm Predmet: |
|
|
Ak sa budes stara tak vydrzi ako dlho len chces. Ak ho nenosis v papieri a nechytas za zapisovatelnu cas tak musi vydrzat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lonely_soul
Založený: 17.11.2005 Príspevky: 450
|
Zaslal: Po Apr 30, 2007 5:16 pm Predmet: |
|
|
Mne sa dost casto stava, ze mi vypise nieco ako "cyklicka chyba udajov" a DVD je v prdeli...Ale zas ja som absoluny lajdak na skladovanie tychto veci, takze to bude zrejme dovod. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Zaslal: Po Apr 30, 2007 7:03 pm Predmet: |
|
|
citujem kamoša
No ono to zalezi na vela faktoroch. Ak chces aby ti to dlhsie vydrzalo tak si kup DVD s 24 karatovym zlatom (stoji len okolo 120 Sk) a vydrzi ti to okolo 10 rokov ak to nebudes davat casto do prehravaca a nebudes to davat vobec do lacnych prehravacov. Pokial pouzijes DVD za cenu okolo 20 Sk tak ti to vydrzi tak okolo 2-3 rokov (vlastna skusenost) a potom sa ti zacne poskodzovat kvalita obrazu a dat.
Chlapec sa rozumie PC a tak - ...... asi sa fakt kvalita casom straca. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BetterMan
Založený: 10.02.2005 Príspevky: 1075
|
Zaslal: Po Apr 30, 2007 11:11 pm Predmet: |
|
|
Gnarls Napísal: |
citujem kamoša
No ono to zalezi na vela faktoroch. Ak chces aby ti to dlhsie vydrzalo tak si kup DVD s 24 karatovym zlatom (stoji len okolo 120 Sk) a vydrzi ti to okolo 10 rokov ak to nebudes davat casto do prehravaca a nebudes to davat vobec do lacnych prehravacov. Pokial pouzijes DVD za cenu okolo 20 Sk tak ti to vydrzi tak okolo 2-3 rokov (vlastna skusenost) a potom sa ti zacne poskodzovat kvalita obrazu a dat.
Chlapec sa rozumie PC a tak - ...... asi sa fakt kvalita casom straca. |
2 3 roky?Lol...aby som prepalil niektore dvd A taje dvd....s tym zlatom (nie je to vtip?) kupim hocikde? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adam
Založený: 13.09.2006 Príspevky: 533 Bydlisko: Ostrava City |
Zaslal: Ut Máj 01, 2007 11:28 am Predmet: |
|
|
Chtěl jsem se jen ujistit v tom jestli není blbost kupovat 500gb HDD, ale asi to blbost není. Těch cca 120 DVD Oasis mi tam snad vejde _________________ http://oasisband.sweb.cz/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Zaslal: Ut Máj 01, 2007 2:09 pm Predmet: |
|
|
adam Napísal: |
Chtěl jsem se jen ujistit v tom jestli není blbost kupovat 500gb HDD, ale asi to blbost není. Těch cca 120 DVD Oasis mi tam snad vejde |
HDD sa oplati .....Aj ja by som chcel 120 DVD Oasis, mas aj ine. ( trochu odbocujem od temy sorry, len ma to zaujima ) Tak potom mi posli tie DVD cka Oasis ked si ich das na HDD poslem ti prachy )) - ak budes vediet co s DVD.
A na to DVD s 24 karatovym zlatom - skus google aspon mne naslo par obchodov.
Ale su asi aj kvalitnestie:
zálohovaniu dát vo formáte Blu-Ray DVD kapacita 25GB, HD DVD kapacita 15 GB,
Ale lepsie ako boli DVD so zlatom su DVD Archival Grade - tie su určené k dlhodobú zálohovaniu, kvalitnejšiu životnosť ako boli samotné Gold médiá.
DVD Hard Coated - Vhodné na Archiváciu. Majú vytvorený povrch odolný voci poškriabaniu. Este existuju aj take ktore môzes dat pod tecucu vodu a povrch sa nerozmaze - vhodne tiez na archivaciu. ( zda sa mi ze maju specialny biely povrch ). |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|