Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ OASIS FÓRUM :: SK & CZ
All about Oasis and the others ...

"Coldplay - Violet Hill" online
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> Britska gitarova scena
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
vibrocil

Založený: 04.08.2005

PríspevokZaslal: Ut Jún 17, 2008 12:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

..filip Napísal:
trojkolka Napísal:
ja som neodolal a objednal si novych coldplay na platni Smile za 540 korun. no nekup to...

celkovo sa platne oplati kupovat. vseobecne su lacnejsie ako cdcka, kvalitnejsi audio zaznam, dlhsia trvacnost.. neni o com. len skoda ze ked si ich chces na niecom pustat musis na zaciatok vrazit dost velky cash za gramec, repra, zosik, kable... ale myslim ze nikdo z tych kto to uz ma tie prachy za to nelutuje Smile

platne maju kvalitnejsi audio zaznam a dlhsiu trvacnost? to sa mi nezda...preco sa potom zacali vyrabat CD? Smile ale tak chapem ze to je ine pocuvanie ako z CD...

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
..filip

Založený: 10.12.2005

PríspevokZaslal: Ut Jún 17, 2008 12:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

vibrocil Napísal:
..filip Napísal:
trojkolka Napísal:
ja som neodolal a objednal si novych coldplay na platni Smile za 540 korun. no nekup to...

celkovo sa platne oplati kupovat. vseobecne su lacnejsie ako cdcka, kvalitnejsi audio zaznam, dlhsia trvacnost.. neni o com. len skoda ze ked si ich chces na niecom pustat musis na zaciatok vrazit dost velky cash za gramec, repra, zosik, kable... ale myslim ze nikdo z tych kto to uz ma tie prachy za to nelutuje Smile

platne maju kvalitnejsi audio zaznam a dlhsiu trvacnost? to sa mi nezda...preco sa potom zacali vyrabat CD? Smile ale tak chapem ze to je ine pocuvanie ako z CD...

o ovela vacsiu Smile boh vie preco asi je to lacnejsie, jednoduchsie, digitalne...

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
sakypop

Založený: 29.03.2008

PríspevokZaslal: Ut Jún 17, 2008 12:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Platne su naozaj lepsie. Pokial si ich pustas na starom gramci Toshiba, tak to az tak nepocut, ale pokial si to pustis na fajnovom H-Fi s dobrym reprom, tak to je ina kava. Cool

trojkolka

Založený: 16.01.2008

PríspevokZaslal: Ut Jún 17, 2008 3:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

vibrocil Napísal:

zasadny rozdiel je, ze platne su analogovy zaznam a CD je len digitalna 'napodobenina' tych zvukovych vibracii Smile to ze je maju dlhsiu zivotnost je fakt, ak sa o ne patricne staras, tak to prezije aj tvoje prapravnucence. nehovoriac o tom, ze platnu mozes aj osprchovat Very Happy

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
stanek

Založený: 05.03.2007

PríspevokZaslal: Ut Jún 17, 2008 4:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

trojkolka Napísal:
CD je len digitalna 'napodobenina' tych zvukovych vibracii Smile

jasneee, su to len same jednotky a nuly Very Happy

Gnarls

Založený: 05.04.2007

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 3:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Inac neviem ci iba ja mam ten pocit ale na mna ten album pôsoby velmi smutne. Cely je akýsi smutny ( az na par vynimiek )

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
BetterMan

Založený: 10.02.2005

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 2:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

K tym platnam...chalosi uprimne...ste si isti,ze by ste to rozoznali keby ste nevedeli ci vam pustaju nieco z platne ci cd?No...neviem neviem... Cool

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trojkolka

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 4:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

BetterMan Napísal:
K tym platnam...chalosi uprimne...ste si isti,ze by ste to rozoznali keby ste nevedeli ci vam pustaju nieco z platne ci cd?No...neviem neviem... Cool

asi minimalne. niekde je to evidentnejsie, napr. pri takom albume 'Rubber Soul' od Beatles ti hned poviem, co je CD verzia a co platna Smile

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
jeremy

Založený: 09.08.2005

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 5:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

trojkolka Napísal:
BetterMan Napísal:

asi minimalne. niekde je to evidentnejsie, napr. pri takom albume 'Rubber Soul' od Beatles ti hned poviem, co je CD verzia a co platna Smile

rozdiel je hlavne pri LP zo 60-tych rokov, vtedy sa vacsinou platne nahravali mono. stereo prehravace mal malokto, preto ked sa mixoval mono album tak tam bola pritomna cela kapela (pripad Beatles) a venovala sa mu vacsia pozornost. stereo verziu zmixoval za niekolko hodin george martin...

trojkolka

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 6:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

jeremy Napísal:
rozdiel je hlavne pri LP zo 60-tych rokov, vtedy sa vacsinou platne nahravali mono. stereo prehravace mal malokto, preto ked sa mixoval mono album tak tam bola pritomna cela kapela (pripad Beatles) a venovala sa mu vacsia pozornost. stereo verziu zmixoval za niekolko hodin george martin...

na to som tak trochu narazal. najvacsi rozdiel pocujem napr. pri pocuvani platne 'Help!', co je originalny press z roku 66' a platna sa da prehrat mono aj stereo. cely master je dost odlisny od verzie, ktoru je na CD. 'Rubber Soul' alebo 'Revolver' mam novsie pressy, ale aj tam su rozdiely v hlasitosti jednotlivych nastrojov a podobne.

vibrocil

PríspevokZaslal: St Jún 18, 2008 8:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

tiez si mysim ze rozdiel by poznali iba audiofili...netvrdim, ze na tomto fore taki nemozu byt Smile

sakypop

Založený: 29.03.2008

PríspevokZaslal: Št Jún 19, 2008 6:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Hm, trojkolka, ty vyzeras, ako nejaky zberatel. Very Happy Ci tie LP Beatles su po tatovi ? Laughing

Mne ma dojst teraz colour vinyl The Kinks - You Really Got Me/All Day and All of the Night a este The Jam - This Is The Modern World. Som uz na to zvedavy. Inac, napriklad Lambrettas LP ma uplne iny zvuk, ako to co som sem upol a je to dost pocut.

Franz

Založený: 01.04.2005

PríspevokZaslal: St Jún 25, 2008 12:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Tak konecne mam uspesne za sebou zopar vypocuti tohto tu dost rozpacito prijateho albumu. A pridam sa k tym co ho nezatracuju. Mne sa to paci, na pomery Coldplay naozaj narocnejsia, alternativnejsia hudba, ziadne recyklovane melodie z predoslych albumov. Vynikajuce su Lost, 42, Yes, Viva la Vida a Violet hill tiez rastu kazdm pocutim....

BetterMan

Založený: 10.02.2005

PríspevokZaslal: St Jún 25, 2008 4:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Ja fakt nechapem ako moze niekto Viva la vida...povazovat za dobry song... Shocked

vibrocil

PríspevokZaslal: St Jún 25, 2008 7:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

suhlasim s franzom

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> Britska gitarova scena Časy uvádzané v GMT
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Strana 5 z 7

Prejdi na: