Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ OASIS FÓRUM :: SK & CZ
All about Oasis and the others ...

"Coldplay - Violet Hill" online
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> Britska gitarova scena
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
..filip

Založený: 10.12.2005

PríspevokZaslal: Št Jún 26, 2008 4:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

BetterMan Napísal:
Ja fakt nechapem ako moze niekto Viva la vida...povazovat za dobry song... Shocked

viva la vida ma dobry potencial podla ma len je trochu blbo naaranzovany (tie syntaky najma a celkovo znie tak trochu lacno). moj nazor

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
Franz

Založený: 01.04.2005

PríspevokZaslal: Pi Jún 27, 2008 2:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Preco mam pocit ze Coldplay sa ocitli v podobnej pozicii ako Oasis v roku 2000? Ked si prejdem ich albumy, je tam napadne podobny vyvoj.

Prvy- kultovy debut, originalny sound, pre mnohych neprekonane.

Druhy album - priklon k popovejsej hudbe, mnozstvo hitov a silnych pesniciek. Vrchol popularity, kritika nadsena.

Treti album - snaha o dosiahnutie dokonalosti v danom style, minimalny posun, mierne preprodukovane, napriek tomu niekolko velmi podarenych kuskov. Vlaznejsie prijate fanusikmi aj kritikou

Stvrty - snaha o novy sound, vyrazna zmena oproti doterajsej tvorbe, menej komercne ladene, komplikovanejsie aranzmany.... Fanusikovia dramaticky ubudaju, zrazu je IN si do nich kopnut, zatracovat...(a to sa jedna o velmi kvalitne albumy)

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BetterMan

Založený: 10.02.2005

PríspevokZaslal: Pi Jún 27, 2008 6:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Franz Napísal:
Preco mam pocit ze Coldplay sa ocitli v podobnej pozicii ako Oasis v roku 2000? Ked si prejdem ich albumy, je tam napadne podobny vyvoj.

Prvy- kultovy debut, originalny sound, pre mnohych neprekonane.

Druhy album - priklon k popovejsej hudbe, mnozstvo hitov a silnych pesniciek. Vrchol popularity, kritika nadsena.

Treti album - snaha o dosiahnutie dokonalosti v danom style, minimalny posun, mierne preprodukovane, napriek tomu niekolko velmi podarenych kuskov. Vlaznejsie prijate fanusikmi aj kritikou

Stvrty - snaha o novy sound, vyrazna zmena oproti doterajsej tvorbe, menej komercne ladene, komplikovanejsie aranzmany.... Fanusikovia dramaticky ubudaju, zrazu je IN si do nich kopnut, zatracovat...(a to sa jedna o velmi kvalitne albumy)

Dovolim si ta poopravit,aspon podla mojho nazoru

1.Debut Oasis a Coldplay ne neporovnatelny...nie ze by to bol iny styl,ale Parachutes nesiaha DM ani po clenky.Je to asi porovnavat Barcelonu s Artmediou...

2.Be here now bol fanusikmi prijaty skvelo...Neviem aky podiel maju na tom obdobi drogy,ale bol to album kt. pre mna charakterizoval tu dobu.Oasis boli proste mega....huge...co sa o XY povedat neda.

3.No...SOTSOG...odisli dvaja clenovia,dostavali sa z drog...Noel sam povedal,ze to bolo pre neho neinspirativne obdobie...mam na to len dve slova...Gas Panic je lepsia ako cokolvek na poslednom albume od Coldplay...

A nie je modne si do Colplay kopnut.Preco by malo byt?Zatoze odvsadial clovek pocuje ze je to skvely album...nema povedat ze sa mu nepaci?podla mna ten Fair Trade guy ma talent...ale neviem...aj tie texty...

Ale ako to tak pisem...si uvedomujem ze mas bod v podstate...len je to vsetko v inom meritku:) Cool

ToM_XrOwD

Založený: 27.02.2008

PríspevokZaslal: So Jún 28, 2008 8:34 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

http://www.sme.sk/c/3933437/Coldplay-nahrali-alternativnu-operu.html

tento clanok to podla mna velmi vystizne nazval : Alternativna opera

novy sound je zaujimavy a velmi dobry... mozno zo zaciatku neuputal ani mna ale teraz je velmi fayn... odporucam si vypocut aj LIVE prevedenie, ktore je velmi dobre:
http://maybeherenow.blogspot.com/2008/06/coldplay-live-at-brixton-academy.html

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Franz

PríspevokZaslal: So Jún 28, 2008 8:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

To by som si nikdy nedovolil porovnavat Parachutes, nech mam ten album akokolvek rad a vela pre mna znamena, s niecim tak posvatnym ako Definitely maybe Smile

myslel som skor porovnanie tych albumov vramci kapiel ako nasledovali, ako boli odlisne od svojich predchodcov, ako boli prijate....A pripohlade z velkej vysky mi to vychadza ze je tam dost spolocnych crt.

To vsak neznamena ze sa s tym aj osobne stotoznujem. Pre mna je SOTSOG absolutne kultova zalezitost, Be here now snad este viac a napr aj k XY mam velmi pozitivny vztah.

vibrocil

Založený: 04.08.2005

PríspevokZaslal: So Jún 28, 2008 11:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

je to tak ze ten vyvoj oasis a coldplay je podobny...
a nevyvijali sa nahodou podobne aj beatles? ja fakt neviem preto sa pytam...

Franz

PríspevokZaslal: Po Jún 30, 2008 11:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Velmi podnetna otazka.
odpoved : Nie Smile

vibrocil

Založený: 04.08.2005

PríspevokZaslal: Po Júl 07, 2008 10:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

minule som si uvedomil ze prve tony Coldplay - Viva la Vida sa dost podobaju na zaciatok Alizee - Jen Ai Marre (tusim su aj rovnake)
coldplay
http://www.youtube.com/watch?v=240S04eCCC0
alizee
http://www.youtube.com/watch?v=O5I3RPbS8aI

ToM_XrOwD

Založený: 27.02.2008

PríspevokZaslal: Po Júl 14, 2008 4:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Priatelia, chcel by som Vas upozornit na moju novu stranku o skupine Coldplay. Vsetkych Vas pozyvam, verim ze sa Vam bude pacit a ze si vsetci najdete cestu aj do fora Wink

http://www.coldplaystart.szm.sk/

otp. pre Mozzilu

Gnarls

Založený: 05.04.2007

PríspevokZaslal: Po Júl 14, 2008 8:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Fuuu preco maju take drahe listky

ja chcem ist len sa bojim ci to bude stat za tu cenu, mohli to dat aj lacnejsie aspom mne sa zda

24.9.2008 19:30, Stadthalle, WIEN, AT

24.9.2008 (19:30) státie 2 150,00 Sk

24.9.2008 (19:30) sedenie 1 2 450,00 Sk

24.9.2008 (19:30) sedenie 2 2 320,00 Sk

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
sakypop

Založený: 29.03.2008

PríspevokZaslal: Po Júl 14, 2008 8:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Dost vysoke, radsej pojdem raz na Wellera, ako patkrat na Coldplay.

gabip79

Založený: 13.09.2006

PríspevokZaslal: Ut Júl 15, 2008 6:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

sakypop Napísal:
Dost vysoke, radsej pojdem raz na Wellera, ako patkrat na Coldplay.

Ved Weller vo Viedni stoji rovnako ako Coldplay ... Cool 50-60€

coldplay bol par dni po spusteni predpredaja takmer vypredany ... z tych drahsich listkov je tam aktualne v ponuke par kusov, ale napr. dve sedenia vedla seba uz nekupite ... a tie pofiderne 48€ neviem ci stoja za to, tusim nake bocne sedenie Rolling Eyes

sakypop

PríspevokZaslal: Ut Júl 15, 2008 8:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Ja viem, ale za Wellera by som dal aj 3 litre. Very Happy

Sice sadnut si uz nesadnem, ale to nevadi.

gabip79

Založený: 13.09.2006

PríspevokZaslal: Ut Júl 15, 2008 8:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

sakypop Napísal:
Ja viem, ale za Wellera by som dal aj 3 litre. Very Happy

Sice sadnut si uz nesadnem, ale to nevadi.

ale sadnes Smile

http://www.oeticket.com/portal/de/konzerte/rock_pop/paul_weller_band/89067/performance.html

sakypop

PríspevokZaslal: Ut Júl 15, 2008 5:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Nechcem tu srat temu, ale ked si sadnem tam kde su tie zlte miesta je vidiet stale dobre na podium ? Vdaka.

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra OASIS FÓRUM :: SK & CZ -> Britska gitarova scena Časy uvádzané v GMT
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Strana 6 z 7

Prejdi na: