|
|
OASIS FÓRUM :: SK & CZ All about Oasis and the others ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
..filip
Založený: 10.12.2005 Príspevky: 620 Bydlisko: bratislava |
Zaslal: Št Jún 26, 2008 4:33 pm Predmet: |
|
|
BetterMan Napísal: |
Ja fakt nechapem ako moze niekto Viva la vida...povazovat za dobry song... |
viva la vida ma dobry potencial podla ma len je trochu blbo naaranzovany (tie syntaky najma a celkovo znie tak trochu lacno). moj nazor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Franz
Založený: 01.04.2005 Príspevky: 403 Bydlisko: Sydney |
Zaslal: Pi Jún 27, 2008 2:19 pm Predmet: |
|
|
Preco mam pocit ze Coldplay sa ocitli v podobnej pozicii ako Oasis v roku 2000? Ked si prejdem ich albumy, je tam napadne podobny vyvoj.
Prvy- kultovy debut, originalny sound, pre mnohych neprekonane.
Druhy album - priklon k popovejsej hudbe, mnozstvo hitov a silnych pesniciek. Vrchol popularity, kritika nadsena.
Treti album - snaha o dosiahnutie dokonalosti v danom style, minimalny posun, mierne preprodukovane, napriek tomu niekolko velmi podarenych kuskov. Vlaznejsie prijate fanusikmi aj kritikou
Stvrty - snaha o novy sound, vyrazna zmena oproti doterajsej tvorbe, menej komercne ladene, komplikovanejsie aranzmany.... Fanusikovia dramaticky ubudaju, zrazu je IN si do nich kopnut, zatracovat...(a to sa jedna o velmi kvalitne albumy) _________________ Find me and follow me... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BetterMan
Založený: 10.02.2005 Príspevky: 1075
|
Zaslal: Pi Jún 27, 2008 6:24 pm Predmet: |
|
|
Franz Napísal: |
Preco mam pocit ze Coldplay sa ocitli v podobnej pozicii ako Oasis v roku 2000? Ked si prejdem ich albumy, je tam napadne podobny vyvoj.
Prvy- kultovy debut, originalny sound, pre mnohych neprekonane.
Druhy album - priklon k popovejsej hudbe, mnozstvo hitov a silnych pesniciek. Vrchol popularity, kritika nadsena.
Treti album - snaha o dosiahnutie dokonalosti v danom style, minimalny posun, mierne preprodukovane, napriek tomu niekolko velmi podarenych kuskov. Vlaznejsie prijate fanusikmi aj kritikou
Stvrty - snaha o novy sound, vyrazna zmena oproti doterajsej tvorbe, menej komercne ladene, komplikovanejsie aranzmany.... Fanusikovia dramaticky ubudaju, zrazu je IN si do nich kopnut, zatracovat...(a to sa jedna o velmi kvalitne albumy) |
Dovolim si ta poopravit,aspon podla mojho nazoru
1.Debut Oasis a Coldplay ne neporovnatelny...nie ze by to bol iny styl,ale Parachutes nesiaha DM ani po clenky.Je to asi porovnavat Barcelonu s Artmediou...
2.Be here now bol fanusikmi prijaty skvelo...Neviem aky podiel maju na tom obdobi drogy,ale bol to album kt. pre mna charakterizoval tu dobu.Oasis boli proste mega....huge...co sa o XY povedat neda.
3.No...SOTSOG...odisli dvaja clenovia,dostavali sa z drog...Noel sam povedal,ze to bolo pre neho neinspirativne obdobie...mam na to len dve slova...Gas Panic je lepsia ako cokolvek na poslednom albume od Coldplay...
A nie je modne si do Colplay kopnut.Preco by malo byt?Zatoze odvsadial clovek pocuje ze je to skvely album...nema povedat ze sa mu nepaci?podla mna ten Fair Trade guy ma talent...ale neviem...aj tie texty...
Ale ako to tak pisem...si uvedomujem ze mas bod v podstate...len je to vsetko v inom meritku:) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ToM_XrOwD
Založený: 27.02.2008 Príspevky: 141
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Franz
Zaslal: So Jún 28, 2008 8:42 am Predmet: |
|
|
To by som si nikdy nedovolil porovnavat Parachutes, nech mam ten album akokolvek rad a vela pre mna znamena, s niecim tak posvatnym ako Definitely maybe
myslel som skor porovnanie tych albumov vramci kapiel ako nasledovali, ako boli odlisne od svojich predchodcov, ako boli prijate....A pripohlade z velkej vysky mi to vychadza ze je tam dost spolocnych crt.
To vsak neznamena ze sa s tym aj osobne stotoznujem. Pre mna je SOTSOG absolutne kultova zalezitost, Be here now snad este viac a napr aj k XY mam velmi pozitivny vztah. _________________ Find me and follow me... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vibrocil
Založený: 04.08.2005 Príspevky: 883
|
Zaslal: So Jún 28, 2008 11:26 am Predmet: |
|
|
je to tak ze ten vyvoj oasis a coldplay je podobny...
a nevyvijali sa nahodou podobne aj beatles? ja fakt neviem preto sa pytam... _________________ You gotta make it happen! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Franz
Zaslal: Po Jún 30, 2008 11:42 pm Predmet: |
|
|
Velmi podnetna otazka.
odpoved : Nie _________________ Find me and follow me... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vibrocil
Založený: 04.08.2005 Príspevky: 883
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ToM_XrOwD
Založený: 27.02.2008 Príspevky: 141
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 4:17 pm Predmet: |
|
|
Priatelia, chcel by som Vas upozornit na moju novu stranku o skupine Coldplay. Vsetkych Vas pozyvam, verim ze sa Vam bude pacit a ze si vsetci najdete cestu aj do fora
http://www.coldplaystart.szm.sk/
otp. pre Mozzilu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Založený: 05.04.2007 Príspevky: 405 Bydlisko: Prešov, Bratislava |
Zaslal: Po Júl 14, 2008 8:25 pm Predmet: |
|
|
Fuuu preco maju take drahe listky
ja chcem ist len sa bojim ci to bude stat za tu cenu, mohli to dat aj lacnejsie aspom mne sa zda
24.9.2008 19:30, Stadthalle, WIEN, AT
24.9.2008 (19:30) státie 2 150,00 Sk
24.9.2008 (19:30) sedenie 1 2 450,00 Sk
24.9.2008 (19:30) sedenie 2 2 320,00 Sk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakypop
Založený: 29.03.2008 Príspevky: 160 Bydlisko: V centre diania |
Zaslal: Po Júl 14, 2008 8:41 pm Predmet: |
|
|
Dost vysoke, radsej pojdem raz na Wellera, ako patkrat na Coldplay. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gabip79
Založený: 13.09.2006 Príspevky: 192 Bydlisko: Bratislava |
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 6:06 am Predmet: |
|
|
sakypop Napísal: |
Dost vysoke, radsej pojdem raz na Wellera, ako patkrat na Coldplay. |
Ved Weller vo Viedni stoji rovnako ako Coldplay ... 50-60€
coldplay bol par dni po spusteni predpredaja takmer vypredany ... z tych drahsich listkov je tam aktualne v ponuke par kusov, ale napr. dve sedenia vedla seba uz nekupite ... a tie pofiderne 48€ neviem ci stoja za to, tusim nake bocne sedenie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakypop
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 8:08 am Predmet: |
|
|
Ja viem, ale za Wellera by som dal aj 3 litre.
Sice sadnut si uz nesadnem, ale to nevadi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gabip79
Založený: 13.09.2006 Príspevky: 192 Bydlisko: Bratislava |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakypop
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 5:20 pm Predmet: |
|
|
Nechcem tu srat temu, ale ked si sadnem tam kde su tie zlte miesta je vidiet stale dobre na podium ? Vdaka. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|
|
|