|
 |
OASIS FÓRUM :: SK & CZ All about Oasis and the others ...
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Založený: 05.04.2007 Príspevky: 405 Bydlisko: Prešov, Bratislava  |
Zaslal: St Okt 31, 2007 12:15 pm Predmet: |
 |
|
Na druhy týžden to upnem budem doma. Tak trochu strpenia  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: Ne Nov 04, 2007 1:18 pm Predmet: |
 |
|
Trochu kultúry a skvelej muziky
Kvalita: 320kbit ... 44100Hz Stereo malo by to byt v naj kvalite aspoň som sa tak snažil, keď som prerábal na MP3. Užite si to.
Size cd1: 158 MB
CD1 (79:3
1971 - EP Opus (1-2) + LP Opus (3-10) + archívne nahrávky
01. Na na na
02. Kontrapunktická etuda
03. Kvapka medu
04. Pieseň bez slov
05. Narodenie
06. Neznáma tvár
07. Vlak
08. Vokálna štúdia – Reminiscencia I
09. Reminiscencia II
10. Kontrapunktická etuda
11. Celý kraj
12. Už kvitne biely orgován
13. Brička
14. Neznáma tvár (verzia)
15. Reminiscencia II (verzia)
16. Rapsódia
17. V zeleni jarin
18. Reminiscencia II (verzia)
Kód: |
http://www.sendspace.com/file/lwsn2c |
na druhom CD sa pracuje |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
Založený: 03.09.2007 Príspevky: 33
 |
Zaslal: Ut Nov 06, 2007 10:29 pm Predmet: Dik |
 |
|
Diky sefe, vcera som to stiahol a dnes uz 3x za sebou pocuval. Naozaj skvela hudba, Jaslovsky zase raz neklamal, ked ich vychvalil. Perfektna kapela, vynikajuce hudobne napady. Uz sa tesim na ten live disk. Inac, je to vazne skoda, ze je to nezohnatelne. Opus vraj ani neuvazuje o novej edicii ... nuz sme na slovensku ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: Pi Nov 09, 2007 8:54 pm Predmet: |
 |
|
No len nedávno som pricestoval. Von uz nepôjdem som unaveny tak aspon cosi napisem.
Inac prave dnes bezi v telke na stv slovensky bigbit a skoro cela relacia je venovana Gattch. Nazov skupiny vznikol zo skratiek mien spevakov.
Juraj “George“ Štefula - bicie, perkuse
Ľudovít “Ali“ Beladič - klavír
Tomáš “Tomy“ Rédey - sólo gitara, husle
Anton “Tony“ Lančarič - basová gitara
Gabriel Jonáš - sopránsaxofon ... pri tomto mene som nepostrehol preco CH
Skoda ze Ali Beladič sa vydania tohto CD nedožil. 27.10. 2001 zomrel na infarkt vo svojom štúdiu.
Hudba je neuveritelna, perfektna az sa mi nechce verit ze nahravky stare 35 rokov su take kvalitne. Slovencina je nadherny jazyk staci pocuvat Gattch. Na to ako bola doba sa cudujem ako mohlo vzniknut nieco take kvalitne.
Inac ten ostravsky koncert to je kapitola sama o sebe ( som cital na nete ) kazdy to vychvaluje do neba, este kvalitnejšie zahrane ako štúdiové verzie alebo na ne porovnanie zhodne.
Tak napr: takto sa vyjadril hejkal na nete ohladom cd live.
citujem: Druhé CD, ktoré obsahuje koncert z leta 1972, je šok, pretože takýto prepracovaný, vygradovaný a precízne, šťavnato odohraný koncert mal skutočne svetové parametre. Ďalší dôvod na zhnusenie z vtedajšieho režimu.
kvalita ako u cd 1
size: 158MB
tracklist:
CD2 (77:13)
nahrane live v Ostrave, 1972
01. Krásne včely
02. Celý kraj
03. Sivé oči
04. Neha
05. Neznáma tvár
06. Pešiak
07. Brička
08. D-Mol - Koncert D-Mol
09. Rapsódia IV
10. Bum vam
11. Reminiscencia II
12. Potlesky
13. Sedem minút
14. Narodenie
15. Sonet o snehu
16. Kontrapunktická etuda
Kód: |
http://www.sendspace.com/file/tu8r8l |
PS:
ringobobek ... a ty nemas tez nieco v zbierke co sa oplati pocut myslim slov. lapely zopar veci este mam ak by si chcel ale cosi by si mohol hodit aj ty ak mas, alebo niekto iny, rad si to vypočujem.
Gattch is best  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
 |
Zaslal: So Nov 10, 2007 11:59 am Predmet: slovensky bigbit |
 |
|
Vcera som pozeral tu relaciu, co si spominal. Vlastne, pozeram to vzdy ked sa da. Je dobre, ze cosi take vzniklo a clovek ma trocha predstavu, ako to tu v tom case vyzeralo.
Ja som z mladsej generacie (asi ako vsetci, co sem chodia), tak nemam velky prehlad o starsej slovenskej hudbe. Poznam (a mam) akurat tie znamejsie veci, ako Collegium, Ursinyho, teraz som si kupil Joza Barinu, Slahackovu princeznu mam strasne rad ... ale myslim, ze to su veci, ktore ma kazdy k dispozicii. Dlho som zhanal Huascaran od Fermaty a Vargove Stale tie dni, kebyze mate niekto zaujem, dajte vediet. Nedavno som si kupil Vsetko je inak od Vargu s Hammelom a to je tiez vynikajuca vec, vrelo odporucam.
Zo zahranicnych veci ... mozno The Nice, Traffic, Family ... inac, zhanam este Ginger Baker's Air Force, ak vam to nieco hovori. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: So Nov 10, 2007 10:33 pm Predmet: Re: slovensky bigbit |
 |
|
ringobobek Napísal: |
Vcera som pozeral tu relaciu, co si spominal. Vlastne, pozeram to vzdy ked sa da. Je dobre, ze cosi take vzniklo a clovek ma trocha predstavu, ako to tu v tom case vyzeralo. |
Ja som videl asi iba 3 diely ale ked mam moznost a nejdem von tak si to pozriem a velmy ma totesilo ked davali Gattch.
Ja som z mladsej generacie (asi ako vsetci, co sem chodia), tak nemam velky prehlad o starsej slovenskej hudbe. |
Tak tam patrím aj ja.
Slahackovu princeznu mam strasne rad ... ale myslim, ze to su veci, ktore ma kazdy k dispozicii. Dlho som zhanal Huascaran od Fermaty.
Zo zahranicnych veci ... mozno The Nice, Traffic, Family ... inac, zhanam este Ginger Baker's Air Force, ak vam to nieco hovori. |
By ma potesil album od Fermaty ( aj ine ak mas ) som pocul ze je to dobre to som zhanal uz skor ale akosi som na to zabudol dobre ze si pripomenul to by potesilo + ta Slahackova princezna to neviem co je ale ked sa ti to paci pocitam ze to bude dobre. A Ginger Baker's Air Force to by som mal asi len to budem musiet najst niekde by to malo byt napalene zoberial par DVD cok a popozeram ci to tam niekde nie je ale zda sa mi ze by som to mal mat inac velmy stara vec.
PS: Fermata planuje koncom roku vydat cd live.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
 |
Zaslal: Ne Nov 11, 2007 9:29 am Predmet: |
 |
|
Slahackova princezna je album od Prudov, Hammel hovori, ze najlepsi co spravili. Je to koncepcna vec, pesnicky su pospajane hovorenym slovom od Joza Kronera. Hudba naozaj dobra, hral tam Bielik a Farkas, co neskor hrali aj s Collegiom, fakt ze velmi dobry album.
Inac, ktory album od Fermaty by si chcel? Mam albumy Fermata, Piesen z hol, Huascaran a Dunajska legenda. Tesim sa na tej live, to by mohlo byt super  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: Ne Nov 11, 2007 10:38 am Predmet: |
 |
|
Teraz si niesom isty skupina Fermata robila jazz ci prve cedecka sa zaradujú niekde inde, lebo mne sa zda ze tie najnovšie to su čisto jazzového charakteru ... ale to si niesom isty mozno sa pletiem tak ma oprav ak sa mylim.
Tak stacia prve 2 albumy ... Fermata a Piesen z hôl uvidim ci sa bude pacit a mohol by si aj tu Šľahačkovu princeznú ked to tak vychvaľuješ.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
 |
Zaslal: Ne Nov 11, 2007 12:32 pm Predmet: |
 |
|
Fermata hra jazz-rock. Je to riadne progresivna hudba so vsetkym, co k tomu patri, zmeny rytmu, komplikovane konstrukcie skladieb, hraci su naozaj instrumentalisti, ako sa patri. O Griglakovi hadam nebude nikto nebatovat, ale aj ostatni (Berka, Jaro) su naozaj dobri hudobnici. Ten prvy album ma taky divny zvuk, nic moc kvalita, ale Piesen z hol je na tom o dost lepsie. Skusim to uploadnut dnes vecer, ak bude cas. Ak nie, tak niekedy buduci tyzden. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
 |
Zaslal: Ut Nov 27, 2007 11:45 pm Predmet: Fermata - 1975 |
 |
|
Ok, tu je link na prvy album od Fermaty. Nie je to nic moc kvalita, ale myslim, ze sa to da stale zohnat, takze ak sa bude pacit, mozte si kupit original.
http://www.sendspace.com/file/zod07m
Dalsie veci uploadnem, ked si najdem trocha viac casu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: St Nov 28, 2007 9:28 pm Predmet: Re: Fermata - 1975 |
 |
|
Vdaka inac par albumov uz mam ak ti nieco chyba tak ti ich upnem |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ringobobek
 |
Zaslal: Št Nov 29, 2007 9:06 am Predmet: Re: Fermata - 1975 |
 |
|
Nie vdaka, tie albumy co som chcel mam. Takze ten druhy album od Fermaty uploadovat nemusim? Tu slahackovu princeznu uz mas, alebo ju sem mam este hodit? |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: Št Nov 29, 2007 10:28 am Predmet: Re: Fermata - 1975 |
 |
|
Nie vdaka, tie albumy co som chcel mam. Takze ten druhy album od Fermaty uploadovat nemusim? Tu slahackovu princeznu uz mas, alebo ju sem mam este hodit? |
Upni nemam ... aj tu slahackovu princeznu.
Od Fermaty mam iba Dunajska legenda, Ad libitum, Live 1999, Generation, Smile, Biela planéta. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
tomas

Založený: 06.11.2005 Príspevky: 233 Bydlisko: bratislava  |
Zaslal: Pi Nov 30, 2007 1:30 pm Predmet: |
 |
|
Vcera som bol v elame na koncerte fermata a prudy. SKvely koncert. Najprv fermata, griglak, fresa + dvaja nejaki mladsi hudobnici a po prestavke tito styria + hammel ako prudy. Fakt skvele. Fermata miestami ako pink floyd. Freso a Griglak, to je kapitola sama o sebe, to su tak skveli hudobnici.
A Slahackovu princeznu odporucam aj ja, fakt skvely album. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Gnarls

Zaslal: Pi Nov 30, 2007 5:01 pm Predmet: |
 |
|
tomas Napísal: |
Vcera som bol v elame na koncerte fermata a prudy. SKvely koncert. Najprv fermata, griglak, fresa + dvaja nejaki mladsi hudobnici a po prestavke tito styria + hammel ako prudy. Fakt skvele. Fermata miestami ako pink floyd. Freso a Griglak, to je kapitola sama o sebe, to su tak skveli hudobnici.
A Slahackovu princeznu odporucam aj ja, fakt skvely album. |
Fuuu si mohol dat vediet by som prisiel pozriet. Kto by to povedal ze budu v Elame. Skoda Suhlas kapitola sama o sebe. Momentalne pocuvam Deza Ursinyho a neviem sa toho nabazit kto by to povedal ze Slovencina je taka krasna, lubozvucna + tie melodie nadhera. Kde sa podelo to nadsenie zo spevu. Ale asi to bude tym ze vtedy sa to nerobilo pre peniaze, ale z lasky k hudbe.
DEŽO URSINY-CESTOU NA POŠTU PRE BALÍČEK KNÍH
http://www.youtube.com/watch?v=pxZr8XVPJOU
PRÚDY (1968)
http://www.youtube.com/watch?v=Cuty3zj-gPc |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|
|
 |