|
|
OASIS FÓRUM :: SK & CZ All about Oasis and the others ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vibrocil
Založený: 04.08.2005 Príspevky: 883
|
Zaslal: Ut Jún 17, 2008 12:41 pm Predmet: |
|
|
..filip Napísal: |
trojkolka Napísal: |
ja som neodolal a objednal si novych coldplay na platni za 540 korun. no nekup to... |
celkovo sa platne oplati kupovat. vseobecne su lacnejsie ako cdcka, kvalitnejsi audio zaznam, dlhsia trvacnost.. neni o com. len skoda ze ked si ich chces na niecom pustat musis na zaciatok vrazit dost velky cash za gramec, repra, zosik, kable... ale myslim ze nikdo z tych kto to uz ma tie prachy za to nelutuje
|
platne maju kvalitnejsi audio zaznam a dlhsiu trvacnost? to sa mi nezda...preco sa potom zacali vyrabat CD? ale tak chapem ze to je ine pocuvanie ako z CD... _________________ You gotta make it happen! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
..filip
Založený: 10.12.2005 Príspevky: 620 Bydlisko: bratislava |
Zaslal: Ut Jún 17, 2008 12:46 pm Predmet: |
|
|
vibrocil Napísal: |
..filip Napísal: |
ja som neodolal a objednal si novych coldplay na platni za 540 korun. no nekup to... |
celkovo sa platne oplati kupovat. vseobecne su lacnejsie ako cdcka, kvalitnejsi audio zaznam, dlhsia trvacnost.. neni o com. len skoda ze ked si ich chces na niecom pustat musis na zaciatok vrazit dost velky cash za gramec, repra, zosik, kable... ale myslim ze nikdo z tych kto to uz ma tie prachy za to nelutuje
|
platne maju kvalitnejsi audio zaznam a dlhsiu trvacnost? to sa mi nezda...preco sa potom zacali vyrabat CD? ale tak chapem ze to je ine pocuvanie ako z CD... |
o ovela vacsiu boh vie preco asi je to lacnejsie, jednoduchsie, digitalne... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakypop
Založený: 29.03.2008 Príspevky: 160 Bydlisko: V centre diania |
Zaslal: Ut Jún 17, 2008 12:58 pm Predmet: |
|
|
Platne su naozaj lepsie. Pokial si ich pustas na starom gramci Toshiba, tak to az tak nepocut, ale pokial si to pustis na fajnovom H-Fi s dobrym reprom, tak to je ina kava. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trojkolka
Založený: 16.01.2008 Príspevky: 194 Bydlisko: Bratislava |
Zaslal: Ut Jún 17, 2008 3:02 pm Predmet: |
|
|
vibrocil Napísal: |
platne maju kvalitnejsi audio zaznam a dlhsiu trvacnost? to sa mi nezda...preco sa potom zacali vyrabat CD? ale tak chapem ze to je ine pocuvanie ako z CD... |
zasadny rozdiel je, ze platne su analogovy zaznam a CD je len digitalna 'napodobenina' tych zvukovych vibracii to ze je maju dlhsiu zivotnost je fakt, ak sa o ne patricne staras, tak to prezije aj tvoje prapravnucence. nehovoriac o tom, ze platnu mozes aj osprchovat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanek
Založený: 05.03.2007 Príspevky: 287 Bydlisko: Prešov |
Zaslal: Ut Jún 17, 2008 4:35 pm Predmet: |
|
|
CD je len digitalna 'napodobenina' tych zvukovych vibracii |
jasneee, su to len same jednotky a nuly |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnarls
Založený: 05.04.2007 Príspevky: 405 Bydlisko: Prešov, Bratislava |
Zaslal: St Jún 18, 2008 3:10 am Predmet: |
|
|
Inac neviem ci iba ja mam ten pocit ale na mna ten album pôsoby velmi smutne. Cely je akýsi smutny ( az na par vynimiek ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BetterMan
Založený: 10.02.2005 Príspevky: 1075
|
Zaslal: St Jún 18, 2008 2:23 pm Predmet: |
|
|
K tym platnam...chalosi uprimne...ste si isti,ze by ste to rozoznali keby ste nevedeli ci vam pustaju nieco z platne ci cd?No...neviem neviem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trojkolka
Zaslal: St Jún 18, 2008 4:20 pm Predmet: |
|
|
BetterMan Napísal: |
K tym platnam...chalosi uprimne...ste si isti,ze by ste to rozoznali keby ste nevedeli ci vam pustaju nieco z platne ci cd?No...neviem neviem... |
asi minimalne. niekde je to evidentnejsie, napr. pri takom albume 'Rubber Soul' od Beatles ti hned poviem, co je CD verzia a co platna |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeremy
Založený: 09.08.2005 Príspevky: 488 Bydlisko: Presov |
Zaslal: St Jún 18, 2008 5:57 pm Predmet: |
|
|
BetterMan Napísal: |
asi minimalne. niekde je to evidentnejsie, napr. pri takom albume 'Rubber Soul' od Beatles ti hned poviem, co je CD verzia a co platna |
rozdiel je hlavne pri LP zo 60-tych rokov, vtedy sa vacsinou platne nahravali mono. stereo prehravace mal malokto, preto ked sa mixoval mono album tak tam bola pritomna cela kapela (pripad Beatles) a venovala sa mu vacsia pozornost. stereo verziu zmixoval za niekolko hodin george martin... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trojkolka
Zaslal: St Jún 18, 2008 6:36 pm Predmet: |
|
|
jeremy Napísal: |
rozdiel je hlavne pri LP zo 60-tych rokov, vtedy sa vacsinou platne nahravali mono. stereo prehravace mal malokto, preto ked sa mixoval mono album tak tam bola pritomna cela kapela (pripad Beatles) a venovala sa mu vacsia pozornost. stereo verziu zmixoval za niekolko hodin george martin... |
na to som tak trochu narazal. najvacsi rozdiel pocujem napr. pri pocuvani platne 'Help!', co je originalny press z roku 66' a platna sa da prehrat mono aj stereo. cely master je dost odlisny od verzie, ktoru je na CD. 'Rubber Soul' alebo 'Revolver' mam novsie pressy, ale aj tam su rozdiely v hlasitosti jednotlivych nastrojov a podobne. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vibrocil
|
Zaslal: St Jún 18, 2008 8:53 pm Predmet: |
|
|
tiez si mysim ze rozdiel by poznali iba audiofili...netvrdim, ze na tomto fore taki nemozu byt _________________ You gotta make it happen! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakypop
Založený: 29.03.2008 Príspevky: 160 Bydlisko: V centre diania |
Zaslal: Št Jún 19, 2008 6:33 am Predmet: |
|
|
Hm, trojkolka, ty vyzeras, ako nejaky zberatel. Ci tie LP Beatles su po tatovi ?
Mne ma dojst teraz colour vinyl The Kinks - You Really Got Me/All Day and All of the Night a este The Jam - This Is The Modern World. Som uz na to zvedavy. Inac, napriklad Lambrettas LP ma uplne iny zvuk, ako to co som sem upol a je to dost pocut. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Franz
Založený: 01.04.2005 Príspevky: 403 Bydlisko: Sydney |
Zaslal: St Jún 25, 2008 12:00 am Predmet: |
|
|
Tak konecne mam uspesne za sebou zopar vypocuti tohto tu dost rozpacito prijateho albumu. A pridam sa k tym co ho nezatracuju. Mne sa to paci, na pomery Coldplay naozaj narocnejsia, alternativnejsia hudba, ziadne recyklovane melodie z predoslych albumov. Vynikajuce su Lost, 42, Yes, Viva la Vida a Violet hill tiez rastu kazdm pocutim.... _________________ Find me and follow me... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BetterMan
Založený: 10.02.2005 Príspevky: 1075
|
Zaslal: St Jún 25, 2008 4:09 pm Predmet: |
|
|
Ja fakt nechapem ako moze niekto Viva la vida...povazovat za dobry song... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vibrocil
|
Zaslal: St Jún 25, 2008 7:33 pm Predmet: |
|
|
suhlasim s franzom _________________ You gotta make it happen! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|
|
|